7 x inspiratie voor een leuke indoor kinder- of jongerenactiviteit in Apeldoorn 

Categorieën Geen categorie

Overweeg jij om een activiteit voor kinderen of jongeren in Apeldoorn te organiseren, maar weet je niet zo goed wat? Geen nood, wij hebben inspiratie genoeg! 

Alle beauty queens verzamelen

Als puber moet je al genoeg. Hoe fijn is het dan om samen met je vriendinnen een avondje lekker in de watten gelegd te worden? Huur een gemeenschappelijke ruimte in de buurt die je met een paar kleine ingrepen omtovert tot een mini-spa. Laat een echte nail-artist hun nagels stylen en regel een schoonheidsspecialiste die de meiden vakkundig opmaakt en ze alles vertelt over de laatste make-up trends. Uiteraard zorg je voor lekker eten en drinken en een leuke goodiebag voor thuis. Succes verzekerd! 

Gamechallenge

Een dag niet gegamed, is een dag niet geleefd. Voor welke jongere gaat dit niet op? Maar samen is leuker dan alleen, dus waarom geen toffe gamechallenge organiseren voor de kinderen en jongeren uit je buurt? Zorg voor voldoende game devices (je kunt ze wellicht bij iemand lenen) en een plek waar de kinderen en jongeren samen kunnen komen. Zo leren ze elkaar op een laagdrempelige manier kennen. En aangezien eten verbindt, staat er natuurlijk wat lekkers om te eten en te drinken klaar. 

Kinderdisco

Veel kinderen hebben er een warme herinnering aan: de kinderdisco-avonden op die leuke camping. Maar waarom zou zoiets alleen op een gezellige camping in de zomermaanden kunnen? Het enige dat je nodig hebt, is een leuke zaal, wat versiering (lang leve de discoballen) en een goede muziekinstallatie. Wie heeft de beste moves? 

Oud-Hollandse middag 

Sjoelen, stokken vangen, jenga spelen of spiegelschrijven: het zijn maar een paar voorbeelden van Oud-Hollandse spelen die je met een druk op de knop in Apeldoorn kunt huren. Leuk en leerzaam voor kinderen én jongeren. 

Apenkooien XL 

Wat geeft er nou meer voldoening dan lekker bewegen en ondertussen de grootste lol hebben met je leeftijdsgenoten? Ga voor Apenkooien XL! Vraag Sportservice Apeldoorn om hulp en/of bouw samen met een paar CIOS- of CALO-studenten een gymzaal om tot een heuse apenkooi-arena. Wedden dat hier nog maanden over nagepraat wordt? 

Knutselkampioen

Sommige kinderen of jongeren kunnen er helemaal in opgaan: knutselen. Boek een ruimte in de omgeving, bedenk een leuk en aansprekend knutselthema en haal wat voorbeelden van Pinterest. Nog even materialen inkopen en klaar ben je. 

Talentenshow 

Zeg je jongeren, dan zeg je TikTok. En dansjes. Hoe leuk zou het zijn als ze hun talent niet alleen op TikTok kunnen laten zien, maar ook in een fysieke zaal vol enthousiast publiek? Waar het podium niet alleen is voor degenen met goede  dansskills, maar ook voor die gevatte moppentapper of die fantastische freestyle voetballer? De deelnemers moeten ongetwijfeld even een drempel over om mee te doen, maar een mooie prijs helpt ze vast over de streep ;-). 

Heb jij nog leuke ideeën? Deel ze gerust: zo helpen we elkaar verder.