Drie voorbeelden van initiatieven die Go4it-Apeldoorn dit jaar ondersteunt 

Categorieën Geen categorie

Het nieuwe jaar is nog maar een paar maanden oud, maar jullie weten ons ook dit jaar goed te vinden. Te gek! Om je te inspireren, geven we je in deze blog drie voorbeelden van aanvragen die bij ons binnenkwamen. Is jouw activiteit de volgende? 


Tegemoetkoming in energiekosten voor jongerenactiviteiten

Wie kent ze niet? De kanjers van Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn zetten zich al ruim zes jaar in voor zwerfjongeren in Apeldoorn. Bijvoorbeeld door het betalen van een bed, tafel en stoelen als een jongere weer op zichzelf gaat wonen. Of door het uitdelen van tegoedbonnen, zodat deze bij de supermarkt eten kunnen kopen. Deze stichting is -helaas- onmisbaar in Apeldoorn en is afhankelijk van giften en (praktische) donaties. 

Om met deze jongeren af te spreken en voor het organiseren van activiteiten, zocht de stichting een ruimte in Apeldoorn. En die vonden ze, bij De Herberg aan de Deventerstraat. Dankzij de diaconie in Apeldoorn betalen ze geen huur, maar hoeven ze alleen een bijdrage in de energiekosten te vergoeden. En je raadt het al: deze kosten nemen wij liefde de komende twee jaar voor onze rekening.

Toffe jongerenavonden in de Beemte

De jongeren in de Beemte boffen maar! Dorpshuis Ons Huus organiseert elke maand een toffe avond, speciaal voor jongeren die op de middelbare school zitten. Denk aan overnachten in het dorpshuis, een spannende dropping of een lekkere bbq. Fantastisch! En ze hebben nog veel meer leuke plannen… 

Omdat ze hiervoor geen gemeentesubsidie meer krijgen én om de prijzen voor de jeugd en hun ouders betaalbaar te houden, hebben ze ons gevraagd om financiële hulp. Uiteraard werken we graag mee om deze waardevolle ontmoetingen mogelijk te maken. 

Verhalenroute langs bijzondere plekken in Apeldoorn 

Ben je weleens binnen geweest in de Onze Lieve Vrouwekerk? Of de Eyup Sultan Moskee aan de Molendwarsstraat? Deze twee plekken, én de Nettenfabriek een stukje verderop, vormen het kloppend hart van de Verhalenroute in Apeldoorn.  

Kinderen in de basisschoolleeftijd, hun ouders en andere belangstellenden waren op 12 maart van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in deze gebouwen en te luisteren naar een professionele verhalenverteller.

Om deze dag mogelijk te maken, vroeg de organisator – Vuurplaats Apeldoorn – ons om een bijdrage. Daar gaven we met veel plezier gehoor aan. Want zeg nou zelf: het is toch prachtig dat we zoiets als dit met z’n allen in Apeldoorn organiseren? 

Dit zijn de mensen achter Go4it-Apeldoorn

Categorieën Geen categorie

Prachtige initiatieven voor jeugd en jongeren in Apeldoorn financieel ondersteunen. Dat is wat we doen met onze stichting, Go4it-Apeldoorn. Maar waarom doen we dit vrijwilligerswerk eigenlijk? En wat doen we in het dagelijks leven? Je leest het in deze blog.


Vriendschappen smeden

“In het dagelijks leven ben ik vol enthousiasme actief als financieel adviseur van een eigen advieskantoor”, vertelt Arno. Ook bij Go4it buigt hij zich over de financiën: hij is namelijk penningmeester. “Naast mijn rol als penningmeeter drink ik graag bakjes koffie om te luisteren én mee te denken met leuke ideeën”, zegt hij enthousiast. “Ik zie namelijk dat er helaas nog steeds activiteiten voor de jeugd tussen wal en schip dreigen te raken door onvoldoende budget. Vanuit het vermogen dat we als stichting beschikbaar hebben, kan ik meedenken in oplossingen. Dat vind ik mooi. Ik hoop dat we nog veel meer organisatoren van activiteiten in de gemeente Apeldoorn blij kunnen maken met financiële ondersteuning. Want ik gun iedere jongere in Apeldoorn een fijne plek waar ze andere jongeren kunnen ontmoeten en daarin vriendschap vinden. Vanuit mijn eigen jeugd heb ik hele mooie vriendschappen en herinneringen overgehouden aan de tijd die ik meedeed aan jeugdwerkactiviteiten die in Apeldoorn georganiseerd werden. Die vriendschappen en herinneringen gun ik de jeugd van nu ook.”

Leeftijdsgenoten ontmoeten

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Anne Zwaan. Naast zijn baan als functioneel beheerder, doet hij bij verschillende organisaties in Apeldoorn vrijwilligerswerk. Go4it is daar één van. Binnen Go4it vervult hij de rol van secretaris en zorgt hij dat de website piekfijn in orde is. “Ik draag Go4it een warm hart toe omdat we op deze manier nieuwe en bestaande activiteiten voor kinderen en jongeren in Apeldoorn snel mogelijk maken”, legt hij uit. “Want het is mijn wens dat ieder kind en iedere jongere leeftijdsgenoten kan ontmoeten en daar vriend(innen) kan maken.”

Een veilige plek

Net als Arno, heeft ook Ben ‘iets’ met cijfertjes. Hij werkt namelijk op de financiële afdeling van een groothandel. “Bij Go4it ben ik op papier voorzitter, maar vooral ook meedenker en sparringpartner voor de andere bestuursleden van Go4it”, zegt hij. Met zijn vrijwilligerswerk voor Go4it wil hij het voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Apeldoorn mogelijk maken elkaar te ontmoeten. Tijdens een eenvoudige eenmalige activiteit of een wekelijks terugkerende ontmoeting. “Vanuit mijn eigen jeugdervaring weet ik hoe belangrijk een veilige plek is, waar kinderen en jongeren elkaar ontmoeten en vriendschappen kunnen ontstaan.”

Meer weten over het ontstaan van stichting Go4it? Lees dan deze blog.

Webpagina’s aangepast

Categorieën Geen categorie

Onze webpagina’s zijn iets aangepast. Er is een splitsing gemaakt tussen aanvragen voor ondersteuning voor eenmalige activiteiten en structurele activiteiten (meerdere keren of zelfs meerdere jaren).

7 x inspiratie voor een leuke indoor kinder- of jongerenactiviteit in Apeldoorn 

Categorieën Geen categorie

Overweeg jij om een activiteit voor kinderen of jongeren in Apeldoorn te organiseren, maar weet je niet zo goed wat? Geen nood, wij hebben inspiratie genoeg! 

Alle beauty queens verzamelen

Als puber moet je al genoeg. Hoe fijn is het dan om samen met je vriendinnen een avondje lekker in de watten gelegd te worden? Huur een gemeenschappelijke ruimte in de buurt die je met een paar kleine ingrepen omtovert tot een mini-spa. Laat een echte nail-artist hun nagels stylen en regel een schoonheidsspecialiste die de meiden vakkundig opmaakt en ze alles vertelt over de laatste make-up trends. Uiteraard zorg je voor lekker eten en drinken en een leuke goodiebag voor thuis. Succes verzekerd! 

Gamechallenge

Een dag niet gegamed, is een dag niet geleefd. Voor welke jongere gaat dit niet op? Maar samen is leuker dan alleen, dus waarom geen toffe gamechallenge organiseren voor de kinderen en jongeren uit je buurt? Zorg voor voldoende game devices (je kunt ze wellicht bij iemand lenen) en een plek waar de kinderen en jongeren samen kunnen komen. Zo leren ze elkaar op een laagdrempelige manier kennen. En aangezien eten verbindt, staat er natuurlijk wat lekkers om te eten en te drinken klaar. 

Kinderdisco

Veel kinderen hebben er een warme herinnering aan: de kinderdisco-avonden op die leuke camping. Maar waarom zou zoiets alleen op een gezellige camping in de zomermaanden kunnen? Het enige dat je nodig hebt, is een leuke zaal, wat versiering (lang leve de discoballen) en een goede muziekinstallatie. Wie heeft de beste moves? 

Oud-Hollandse middag 

Sjoelen, stokken vangen, jenga spelen of spiegelschrijven: het zijn maar een paar voorbeelden van Oud-Hollandse spelen die je met een druk op de knop in Apeldoorn kunt huren. Leuk en leerzaam voor kinderen én jongeren. 

Apenkooien XL 

Wat geeft er nou meer voldoening dan lekker bewegen en ondertussen de grootste lol hebben met je leeftijdsgenoten? Ga voor Apenkooien XL! Vraag Sportservice Apeldoorn om hulp en/of bouw samen met een paar CIOS- of CALO-studenten een gymzaal om tot een heuse apenkooi-arena. Wedden dat hier nog maanden over nagepraat wordt? 

Knutselkampioen

Sommige kinderen of jongeren kunnen er helemaal in opgaan: knutselen. Boek een ruimte in de omgeving, bedenk een leuk en aansprekend knutselthema en haal wat voorbeelden van Pinterest. Nog even materialen inkopen en klaar ben je. 

Talentenshow 

Zeg je jongeren, dan zeg je TikTok. En dansjes. Hoe leuk zou het zijn als ze hun talent niet alleen op TikTok kunnen laten zien, maar ook in een fysieke zaal vol enthousiast publiek? Waar het podium niet alleen is voor degenen met goede  dansskills, maar ook voor die gevatte moppentapper of die fantastische freestyle voetballer? De deelnemers moeten ongetwijfeld even een drempel over om mee te doen, maar een mooie prijs helpt ze vast over de streep ;-). 

Heb jij nog leuke ideeën? Deel ze gerust: zo helpen we elkaar verder. 

Financiële ondersteuning aanvragen bij Go4it-Apeldoorn? Dit moet je weten

Categorieën Geen categorie

Voel jij je verbonden met kinderen en jongeren? En sta je te springen om in Apeldoorn iets voor ze te organiseren? Dan hebben we goed nieuws: met onze stichting Go4it-Apeldoorn geven we je graag een financieel steuntje in de rug om je plannen uit te voeren. Weten waar je aanvraag aan moet voldoen? We zetten de vijf belangrijkste punten op een rijtje.

Iedereen mag meedoen 

‘Iedereen is anders, iedereen hoort erbij’. Het is een motto dat op basisscholen regelmatig voorbij komt, maar ook geldt voor de activiteiten die we financieel ondersteunen. Concreet betekent dit alle kinderen die dat willen, mee mogen doen. Ongeacht afkomst, sociaal-culturele achtergrond of eventuele beperking. 

De activiteit is bedoeld voor kinderen en/of jongeren

Met onze stichting helpen we kinderen en jongeren elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. We ondersteunen daarom: 

  • eenmalige activiteiten, zoals een kinderactiviteit bij een buurtbarbecue of een buitenspeeldag
  • activiteiten met een langdurend karakter, zoals een jongerenplek in de wijk 

Ben je op zoek naar financiën voor een eenmalige activiteit? Dan lees je in onze spelregels waar je activiteit aan moet voldoen. Wil je liever langdurige ondersteuning? Lees dan even onze voorwaarden door. Heb je nog vragen na het lezen? Laat het ons even weten, dan helpen we je verder. 

Je richt je op kinderen en/of jongeren uit de gemeente Apeldoorn

Met onze stichting richten we ons op kinderen en jongeren in Apeldoorn. En dat bedoelen we in de breedste zin van het woord. Woon je dus niet in de stad Apeldoorn, maar wel in naburige dorpen die bij gemeente Apeldoorn horen? Ook dan is je aanvraag van harte welkom. 

Je verdient zelf geen geld aan de activiteit die je organiseert

Go4it-Apeldoorn is een stichting. Het is dus niet onze bedoeling om winst te maken. Sterker nog: we geven liever geld uit ;-). Is het je bedoeling om geld te verdienen met je activiteit? Dan kunnen we je helaas niet ondersteunen. Om je gemaakte kosten te dekken, mag je wel een (kleine) financiële bijdrage aan deelnemers vragen. Hiervoor geldt: houd het laagdrempelig, zodat iedereen mee kan doen. 

Belangrijk om te weten: we ontvangen subsidie vanuit de gemeente Apeldoorn. Je kunt dus geen financiële steun vragen als je al subsidie van de gemeente krijgt. 

Je kunt verantwoorden waar het geld aan uitgegeven is

Of je nou kiest voor een professionele schmincker of een stormbaan of springkussen regelt voor je buitenspeeldag: we zien graag waar het geld aan uitgegeven is. Als stichting moeten wij dat tenslotte ook verantwoorden.  Goed om te beseffen: het geld moet ten goede komen aan de kinder- of jongerenactiviteit zelf. We betalen dus niet voor koffie en thee voor volwassenen op het buurtfeest, een busreis naar een pretpark of een nieuw speeltoestel in de buurt. 

Kun je niet wachten om jouw activiteit te organiseren? Vul dan vandaag nog je aanvraagformulier in. 

Wist jij dat er een schat verstopt ligt in Apeldoorn?

Categorieën Geen categorie

Ja, het is echt waar: er ligt een schat verborgen in Apeldoorn. En hij is bedoeld voor kinderen én jongeren in Apeldoorn.

We kunnen ons voorstellen dat de aankondiging van een schat, verstopt in ons mooie Apeldoorn, de nodige vragen bij je oproept. Want waar moet je beginnen met zoeken? En is het wel de moeite waard? Goed nieuws: je hoeft niet te graven. Sterker nog: je hoeft er niet voor eens voor buiten. Geen gedoe met ingewikkelde schatkaarten, maar alleen even dit bericht lezen. Makkie toch? 

Een zak geld voor jouw activiteit

Dat is ook precies onze bedoeling: het jou makkelijker maken om iets moois te doen voor kinderen en jongeren om jou heen. Hoe we dat doen? Door je financieel te ondersteunen als je iets tofs doet voor de jeugd en jongeren om je heen. Bijvoorbeeld door de springkussens voor jouw buitenspeeldag te betalen, of de huurkosten van een jeugdhonk op ons te nemen. 

Dat doen we, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen en jongeren vooral kind kunnen zijn. Laagdrempelig andere kinderen ontmoeten, samen spelen, samen plezier maken. Dat is waar we als Go4it-Apeldoorn voor staan. 

Zo vraag je een financiële tegemoetkoming aan

Het liefst helpen we iedereen met een prachtig plan. Of het nou gaat om een eenmalige activiteit of financiële hulp op de langere termijn. Maar daarbij moeten we wel aan een aantal regels voldoen. Zo mag je activiteit geen gemeentesubsidie krijgen en mag je je activiteit niet alleen met geld van Go4it worden gefinancierd. Alle voorwaarden lees je hier. 

Tijd voor actie

Voldoe je aan alle voorwaarden en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Vul dan het aanvraagformulier in. Heb je nog vragen of wil je even overleggen? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Buurt bbq met kinderen gepland? Vraag nu je financiële ondersteuning aan

Categorieën Geen categorie

Het fijne zomergevoel nog even vasthouden én gezellig bijkletsen met de buren? Tijd voor een buurt bbq! En natuurlijk wil je ook iets leuks voor de buurkinderen organiseren, maar het liefst zonder je buren al teveel op kosten te jagen. Komt goed uit, want stichting Go4it-Apeldoorn geeft je initiatief graag financiële ondersteuning. 

Want dat is wat we met onze stichting Go4it-Apeldoorn graag doen: ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit Apeldoorn elkaar ontmoeten en samen een leuke tijd met elkaar beleven. 

Financiële ondersteuning voor Apeldoornse activiteiten 

Dat doen we op verschillende manieren. Zo ondersteunen we al jarenlang het Logeerhuis van de Sint en betalen we mee aan de huur van een jongerenplek in Zuidbroek. Daarnaast ondersteunen we met liefde kleinschaligere activiteiten zoals een buurt bbq, buitenspeeldag of burendag. Goed om te weten: de financiële ondersteuning is alleen bedoeld voor de kinder- en jongerenactiviteiten. Je kunt het geld dus niet gebruiken voor andere kosten die je maakt voor bijvoorbeeld je buurtbbq of burendag.

Van springkussen tot Oud-Hollandse spelen 

Dus heb je al een datum geprikt, de sateetjes besteld, maar nog niks bijzonders voor de kinderen geregeld? Dan is het nú tijd om even de koppen bij elkaar te steken en leuke activiteiten te bedenken. Springkussens doen het natuurlijk altijd goed, maar wat dacht je van Oud-Hollandse Spelen of het bezoek van een ballonkunstenaar? Alles om de kinderen een onvergetelijke middag en/of avond te bieden. 

Ideeën klaar? Aanvragen maar

Genoeg leuke ideeën bedacht? Check dan voor de zekerheid even of jullie ideeën voldoen aan onze spelregels en stuur ons je aanvraagformulier toe. Binnen twee weken hoor je of je aan je aanvraag kunnen voldoen. Veel plezier!

Komende week rapportageformulieren 2021

Categorieën Geen categorie

Iedereen die in 2021 een bijdrage heeft ontvangen van Go4it, zal komende week een e-mail ontvangen met het verzoek om een rapportage in te dienen over de georganiseerde activiteiten. In die e-mail staat een code en een link naar een aparte pagina om het zo eenvoudig mogelijk te maken.