Dit zijn de mensen achter Go4it-Apeldoorn

Categorieën Geen categorie

Prachtige initiatieven voor jeugd en jongeren in Apeldoorn financieel ondersteunen. Dat is wat we doen met onze stichting, Go4it-Apeldoorn. Maar waarom doen we dit vrijwilligerswerk eigenlijk? En wat doen we in het dagelijks leven? Je leest het in deze blog.


Vriendschappen smeden

“In het dagelijks leven ben ik vol enthousiasme actief als financieel adviseur van een eigen advieskantoor”, vertelt Arno. Ook bij Go4it buigt hij zich over de financiën: hij is namelijk penningmeester. “Naast mijn rol als penningmeeter drink ik graag bakjes koffie om te luisteren én mee te denken met leuke ideeën”, zegt hij enthousiast. “Ik zie namelijk dat er helaas nog steeds activiteiten voor de jeugd tussen wal en schip dreigen te raken door onvoldoende budget. Vanuit het vermogen dat we als stichting beschikbaar hebben, kan ik meedenken in oplossingen. Dat vind ik mooi. Ik hoop dat we nog veel meer organisatoren van activiteiten in de gemeente Apeldoorn blij kunnen maken met financiële ondersteuning. Want ik gun iedere jongere in Apeldoorn een fijne plek waar ze andere jongeren kunnen ontmoeten en daarin vriendschap vinden. Vanuit mijn eigen jeugd heb ik hele mooie vriendschappen en herinneringen overgehouden aan de tijd die ik meedeed aan jeugdwerkactiviteiten die in Apeldoorn georganiseerd werden. Die vriendschappen en herinneringen gun ik de jeugd van nu ook.”

Leeftijdsgenoten ontmoeten

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Anne Zwaan. Naast zijn baan als functioneel beheerder, doet hij bij verschillende organisaties in Apeldoorn vrijwilligerswerk. Go4it is daar één van. Binnen Go4it vervult hij de rol van secretaris en zorgt hij dat de website piekfijn in orde is. “Ik draag Go4it een warm hart toe omdat we op deze manier nieuwe en bestaande activiteiten voor kinderen en jongeren in Apeldoorn snel mogelijk maken”, legt hij uit. “Want het is mijn wens dat ieder kind en iedere jongere leeftijdsgenoten kan ontmoeten en daar vriend(innen) kan maken.”

Een veilige plek

Net als Arno, heeft ook Ben ‘iets’ met cijfertjes. Hij werkt namelijk op de financiële afdeling van een groothandel. “Bij Go4it ben ik op papier voorzitter, maar vooral ook meedenker en sparringpartner voor de andere bestuursleden van Go4it”, zegt hij. Met zijn vrijwilligerswerk voor Go4it wil hij het voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Apeldoorn mogelijk maken elkaar te ontmoeten. Tijdens een eenvoudige eenmalige activiteit of een wekelijks terugkerende ontmoeting. “Vanuit mijn eigen jeugdervaring weet ik hoe belangrijk een veilige plek is, waar kinderen en jongeren elkaar ontmoeten en vriendschappen kunnen ontstaan.”

Meer weten over het ontstaan van stichting Go4it? Lees dan deze blog.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *